Overname SCORE BV en ERGOXS

Overname SCORE BV en ERGOXS

Laatst bijgewerkt op: 27 - 06 - 2015 | 12:42

Na bijna 20 jaar lang te hebben gezorgd voor een gezonde groei en doorontwikkeling van de ondernemingen, draagt Henk Nauta (61) nu zijn aandelen over aan zijn zonen Daan (32) en Mark (31). Mark is al enige jaren mede verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering binnen ErgoXS en Daan zet op het moment Score op de kaart in Azië en Australië.

De Nauta's vormen een echte zeilersfamilie. Waar ze op het water menigmaal fel tegen elkaar strijden, ieder in een eigen wedstrijdvalk, gaan ze op het zakelijke vlak als één team ondernemers verder.

Score is al ruim 35 jaar marktleider in ergonomische zitoplossingen en aanverwante accessoires. 'Het is een prachtig bedrijf met een stevig fundament en nog veel groeipotentie', geeft Daan aan; 'Van oudsher hebben we in diverse nichemarkten in Europa een zeer sterke marktpositie, maar onze producten vinden hun weg inmiddels ook ver daarbuiten. Met de zadelkrukken is Score uitgegroeid tot een toonaangevende partij in de medische en dentale markt over de gehele wereld. Het afgelopen jaar hebben we ons met name gericht op export naar Azië en Australië. Vooral de unieke in eigen huis ontwikkelde producten voor de medische markt vinden door deze focus inmiddels vele tevreden gebruikers in o.a. Australië, Taiwan, Singapore, Maleisië en Korea. Ook vanuit het Midden-Oosten is veel interesse in onze (Europese) kwaliteitsproducten.' "Made in Holland" doet het daar goed.

Score heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in productontwikkeling. Hierdoor is er een reeks nieuwe producten op de markt gezet. Voorbeelden hiervan zijn: de werkstoelen lijn 'Score At Work' , die met één "look and feel" een stoel biedt voor nagenoeg iedere werkplek, van productiehal tot directiekamer. Ook nieuw is de Medimove® , de medische behandel- en transportstoel, waarmee Score een belangrijke oplossing biedt voor de grote behoefte aan efficiëntieverbeteringen in ziekenhuizen. De nieuwe gepatenteerde voetensteun Score PRO959® behoort ook tot deze opsomming van nieuwe aanwinsten.

ErgoXS zit de laatste jaren ook goed "in de lift", aldus Mark met een knipoog naar het assortiment elektrisch in hoogte verstelbare ophangsystemen voor grote (touch) beeldschermen. 'Voor elke denkbare klantwens op het gebied van ophangsystemen, biedt ErgoXS een passend product. Onder de merknaam ErgoFrame® is ErgoXS in Nederland en omringende landen sterk vertegenwoordigd. Door de enorme internationale vraag naar het nieuwste product, de ErgoFrame SMART Kapp Trolley, vinden ErgoXS producten inmiddels ook haar weg naar exportlanden als Spanje en Tsjechië.

De kans om de bedrijven samen met senior, die nog een aantal jaar aan zal blijven als directeur, verder door te mogen ontwikkelen grijpen Daan en Mark met enthousiasme aan. De nadruk ligt de komende tijd op een verdere internationalisering van beide bedrijven. Met een team van circa 45 gemotiveerde medewerkers in verschillende disciplines zoals productontwikkeling, in-house productie, verkoop en marketing heeft zowel Score als ErgoXS daarvoor een zeer goede basis.

Voor informatie over de bedrijven kunt u terecht op de websites www.scorenl.com en www.ergoxs.com


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.