Overname Spicers door Spaanse Unipapel afgerond

Laatst bijgewerkt op: 20 - 01 - 2012 | 12:00

De overname van de Engelse kantoorartikelen groothandel Spicers door het Spaanse Unipapel is definitief afgerond. Eerder gaf de Europese Commissie al groen licht voor de overname.


Op 30 december is de overname van Spicers door het Spaanse Unipapel afgerond nadat de Europese Commissie groen licht heeft gegeven. Half november had de commissie al een aanwijzing van geen bezwaar afgegeven waarna belanghebbenden de gelegenheid kregen om bezwaar aan te tekenen. Afgaande op de snelle afronding daarna zijn er vrijwel zeker geen bezwaren binnengekomen tegen de samenvoeging van de twee groothandels bij de commissie.

 

Spicers was onderdeel van het Engelse DS Smith. Met de overname ontstaat de grootste Europese groothandel voor kantoorartikelen. Het assortiment van deze nieuwe combinatie groeit met 25.000 artikelen, terwijl het totale klantenbestand  uitkomt op 15.000. De totale omzet komt uit op 1,3 miljard Euro.Unipapel heeft na de overname de Britse en Ierse activiteiten van Spicers doorverkocht aan Engelse Investeerdersgroep Better Capital. Unipapel zal hiermee de focus richten op de activiteiten in Continentaal Europa. 

 

De overname som bedraagt € 192 miljoen. In het komende nummer van Kantoorvak Trends & Design zullen we u nader informeren over de overname en de gevolgen hiervan.

 

 
 

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.