Pen & Leather World op Stationery Office & Convenience Days breed gedragen

Pen & Leather World op Stationery Office & Convenience Days breed gedragen

Laatst bijgewerkt op: 18 - 07 - 2013 | 16:06

Leveranciers van luxe schrijf- en lederwaren en de Stationery, Office & Convenience Days zijn een intensieve samenwerking aangegaan voor de komende Stationery, Office & Convenience Days die van 15 t/m 17 september 2013 wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Op het Pen & Leather World zijn de belangrijkste leveranciers vertegenwoordigd. Gezamenlijk wordt een gerichte marketing en communicatie campagne opgezet gericht op de speciaalzaken in deze categorieën. Doelstelling is om het Pen & Leather World het belangrijkste vakevent te laten zijn voor de oriëntatie en inkoop van luxe schrijf- en lederwaren.

Parker, Waterman, Shaeffer, Acme, Kaweco, Cross, Van der Spek, Filofax, Pennenimport4You, Lamy, Distri Brands, Eye Need You en Lediberg zijn bedrijven die inmiddels stands hebben geboekt. Daarnaast is de organisatie in gesprek  met diverse andere leveranciers voor een bijdrage aan het Pen & Leather World. DE partijen werken nauw samen om de categorie goed te positioneren en bestaande en potentiele verkooppunten uit te nodigen. Ook worden er gezamenlijke activiteiten ontwikkeld. Via de verschillende vakbladen en digitale media zal hier aandacht aan worden besteed.

Behoefte in de markt

“Pen & Leather World voorziet in een behoefte”, aldus Krijn ten Hove, commercieel directeur van de SOCD. “Kantoorvakhandels en speciaalzaken zijn op zoek naar een kwalitatief breed platform waar ze zich een beeld kunnen vormen van de ontwikkelingen in hun specifieke markt. Luxe schrijf- en lederwaren is een categorie die wellicht invulling kan geven aan lokale kansen en onderscheidend vermogen.  Leveranciers  zoeken op hun beurt naar verbreding van hun portfolio. Door de verscheidenheid aan bezoekers en markten, gecombineerd met de kwaliteit van het bezoek,  is Stationery, Office & Convenience Days een prima platform om zo hun marktpositie te verbeteren.”

Evenementenplein

Het Pen & Leather World heeft eigen evenementenplein. Hier kunnen bezoekers zich terugtrekken voor gesprekken met de leveranciers. Daarnaast staan er diverse activiteiten op de rol, zoals inpakworkshops. Ten Hove daarover: “Vroeger was een luxe pen een echt kadootje. Maar bij een mooi cadeau hoort ook een mooie verpakking. In de meeste gevallen wordt hier bij een pen nauwelijks aandacht aan besteed terwijl het goedkoopste flesje parfum, vaak goedkoper dan een luxe pen, met zorg  wordt ingepakt. Via workshops willen we de vakhandel tips geven voor het beter en mooier verpakken van luxe schrijf- en lederwaren zodat die productenweer een echt cadeau worden.”

 

Bezoek biedt toegevoegde waarde

Pen & Leather World, gekoppeld aan de aanwezigheid van bijvoorbeeld de Fine Art Gallery en het spellenplein maakt van Stationery, Office & Convenience Days een niet te missen event. Ten Hove: “Stationery, Office & Convenience Days biedt de ondernemers de mogelijkheid om in een beperkte tijd een compleet beeld te vormen van de ontwikkelingen in zijn markt. Hierdoor heeft een bezoek en deelname aan een event altijd een toegevoegde waarde.”

 

De Stationery, Office & Convenience Days is het grootste vakevent voor iedereen die te maken heeft met de verkoop, inkoop, export, import, ontwikkeling en productie van stationery- en office producten, wenskaarten , (luxe)schrijf- en lederwaren, back to school, spellen & speelgoed, boeken, tijdschriften, dagbladen, souvenirs, hobby-, teken en schildersbenodigdheden, gift artikelen en aanverwante producten en diensten.

 

Het event kent een voor- en najaarseditie. De voorjaarseditie vindt standaard plaats in februari, de najaarseditie in september. Het event kenmerkt zich door de combinatie van kennis overdracht en handelsactiviteiten. Door de voortdurende wisselende toevoeging van seminars, productpresentaties, congressen en learning modules is het event meer dan alleen en vakbeurs.

 

 


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.