Plantage Inkooppartners groeit gestaag verder

Laatst bijgewerkt op: 26 - 06 - 2012 | 22:29

In de afgelopen maanden hebben 33 ondernemers een handtekening gezet onder een nieuw contract van Plantage InkoopPartners. Daarnaast zijn er 15 ondernemers toegetreden als nieuw inkooplid en zijn er ruim 25 ondernemers met RDC in gesprek over toetreding. "Hiermee is het vertrouwen in de nieuwe inkoopcombinatie van RDC verder gegroeid", aldus Jos Boot, directeur van RDC.

Met deze ontwikkeling verwacht Boot dat de groeidoelstelling van RDC, 300 boek verkopende vestigingen aan het eind van dit jaar, gerealiseerd kan worden. Naast de bestaande formules van The Read Shop en Plantage InkoopPartners is Boot ook nog aan het onderzoeken naar de mogelijkheden om een nieuw samenwerkingsverband op te zetten voor de KInderboekhandels in Nederland. Daarnaast wil RDC met deze bekendmaking duidelijk maken at ondanks het faillisement van Libridis er een groot vertrouwen is in de organisatie en de plannen die men aan het uitvoeren is. "We zijn springlevend en dat willen we laten weten", aldus Boot in Boekblad.   

Het bijzondere aan de inkoopcombinatie is de variatie aan verschijningsvormen. Door deze combinatievorm is er voor iedere ondernemer wat wils. Naast het behouden van eigen identiteit is er de mogelijkheid gezamenlijk, als groep, herkenbaar op te treden. Plantage InkoopPartners zijn regionale (assortiments-) boekhandels met deskundig advies en passie voor boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorbenodigdheden en cadeauartikelen; voor iedereen die zichzelf of een ander wil verwennen. RDC heeft naast de inkoopcombinatie Plantage InkoopPartners ook de franchiseformules The Read Shop en The Read Shop Express en telt momenteel circa 300 winkels.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.