Plantage Meijer en Siegers Oosterbeek eerste lid Plantage Inkoop Partners

Plantage Meijer en Siegers Oosterbeek eerste lid Plantage Inkoop Partners

Laatst bijgewerkt op: 11 - 04 - 2012 | 10:20

Dinsdag 27 maart 2012 jl. hebben Wim en Helma Kersten van Plantage Meijer en Siegers te Oosterbeek als eerste een Plantage InkoopPartners contract getekend. Plantage InkoopPartners zijn regionale (assortiments-) boekhandels die, met behoud van eigen identieteit, met deskundig advies en passie voor boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorbenodigdheden en cadeauartikelen; voor iedereen die zichzelf of een ander wil verwennen, de klant ten dienst wil staan. Naast het behouden van eigen identiteit is er de mogelijkheid gezamenlijk, als groep, herkenbaar op te treden. 

“Vol vertrouwen hebben wij het nieuwe Plantage InkoopPartners contract getekend. Met onze winkel willen wij een mooi visitekaartje afgeven en kwaliteit uitstralen. Daarnaast geloof ik dat, zeker in deze tijden, je samen sterker staat dan alleen. Met deze nieuwe inkoopcombinatie, waarbij Plantage en BoekenPartners samen verder kunnen groeien, zie ik de toekomst positief tegemoet. Maar dat het een uitdaging is, is zeker,” aldus Kersten. Ook in Oosterbeek worden moeilijke tijden steeds zichtbaarder. “Per 1 juli gaat Boekhandel Romeijn verdwijnen, en dat vinden wij bijzonder jammer”, aldus Wim Kersten. “Sinds 1900 hebben we samen de boekenliefhebbers in de regio kunnen bedienen”. 

Plantage Inkoop Partners is een intiatief van RDC en werd eind 2011 aangekondigd in de media. In dit samenwerkingsverband zijn opgenomen de winkelformule Plantage en de winkels die al samenwerkten onder de naam Boekenpartners. Onderscheidendvermogen, aldus RDC, is dat de ondernemers nadrukkelijk zelfstandig kunnen ondernemen binnen een samenwerkingsverband.

Kersten is blij dat er bij RDC ruimte gegeven wordt zelf te ondernemen. “Lokaal in kunnen springen op de markt en hieruit successen halen is voor ons heel belangrijk,” aldus Kersten. Plantage Meijer en Siegers is een winkel waar diversiteit een sleutelwoord is. Naast boeken hebben ze onder andere cadeau- en kantoorartikelen, educatieve spellen, wenskaarten, cd’s/dvd’s en is er een postagentschap. “Klanten kunnen bij ons optimaal slagen en dat maakt het een toegankelijke winkel,” aldus Kersten.

Kersten benadrukt het belang voor een ondernemer om nieuwe dingen te blijven ontdekken en op zoek te gaan naar spanning en sensatie. “Ik bezoek dan ook veel beurzen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen zodat ik mijn klanten optimaal kan blijven bedienen”, aldus Kersten.

Sinds 1989 is Wim Kersten werkzaam bij Boekhandel Meijer en Siegers. In 2001 heeft hij de boekhandel samen met zijn vrouw Helma overgenomen en is in 2008 onder de naam Plantage Meijer en Siegers verdergegaan. 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.