Positieve eerste dag op Paper & Convenience Show

Positieve eerste dag op Paper & Convenience Show

Laatst bijgewerkt op: 13 - 02 - 2012 | 16:30

De eerste dag van de Paper & Convenience Show zit er op. En al direct vanaf het begin was het duidelijk dat standhouders en bezoekers er zin in hadden. "Direct vanaf de opening hing er een goede sfeer in de hal. De klanten die er waren hebben heel bewust gekozen zich op deze beurs te orienteren of, nog belangrijker voor de exposanten, in te kopen", aldus organisator Bas de Bruin. En dat het druk was bleek wel dat veel standhouders aan het eind van de dag aangaven dat ze pas rond een uur of 3 de gelegenheid kregen om snel nog wat te eten.

Vrijwel alle standhouders die we gesproken hebben hadden een goed gevoel over de eerste dag. "Mijn mensen hebben bijna de hele dag gesprekken gevoerd en orders genoteerd", aldus Bert Lippens van Brepols. Ook Rene Bruines van Kangaro/KTC heeft het druk gehad. "Ik ben niet eens van de stand afgeweest om wat te eten of te drinken te halen. Zo druk was het bij ons op de stand." En dit zijn slechts 2 van de reacties die we hebben opgetekend van standhouders. De organisatie heeft op basis van de eerste reacties dan ook een goed gevoel overgehouden aan de eerste dag. "De standhouders zijn tevreden over het bezoek en de kwaliteit van het bezoek. En dat geeft een positief flow over deze markt", aldus De Bruin.

Vanaf opening druk

Het was inderdaad heel opvallend hoe druk het was direct vanaf de opening. De partijen waar dat vooral opviel waren de stands aan het begin van de hal: Hallmark, Exiton, Kangaro/KTC, ACI Supplies en Artige hadden tot aan sluitingstijd beweging op de stand. wellicht omdat zowel de start als het einde van de beursroute langs deze stands loopt waardoor de bezoekers 2 keer de kans krijgen deze stands te bezoeken. Al leidt deze drukte bij de eerste stands ook tot het fenomeen dat klanten lang moeten wachten tot ze geholpen kunnen worden. "Dat is een bekend fenomeen op beurzen", aldus organisator Krijn ten Hove. "Iedereen begint altijd vooraan. Het kan ook wel eens handig zijn om achteraan te beginnen en dan naar voren te lopen. Vandaar dat we de koffie corners en catering terassen bijna allemaal achteraan hebben staan. Mensen kunnen daar beginnen met een kop kofiie en dan via de normale routing terug naar voren gaan. Voordeel hierbij is niet alleen dat de drukte meer door de hal gespreid wordt maar ook dat standhouders minder drukte in één keer hebben dus meer tijd voor de klant."

Maar ook de bezoekers reageerden enthousiast. Maarten Leermakers van Bruna Vlijmen gaf ons aan dat hij vond dat de standhouders er elke keer weer meer werk van maken en de beurs daarmee vooruit gaat. Een andere veel gehoorde reactie was dat er veel nieuwigheden zijn: veel leuke aparte artikelen, die een toevoeging kunnen zijn voor elke winkel. Leuke gimmicks, kado artikelen of gewoon praktisch. Daarnaast waren de office gerelateerde bezoekers blij dat steeds meer A-merken de moeite hebben genomen om ondanks de aanwezigheid van de grote ditributeurs als Quantore, Spicers en ACI Supplies, zelf een stand hadden genomen. De aanwezigheid van bijvoorbeeld Esselte, ACCO, Herma, 3M en Staedler werd door deze bezoekers, die de zondag gekozen hadden als beursdag, enorm gewaardeerd.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.