Positieve sfeer en stemming op kwalitatief goede Paper & Convenience Show

Laatst bijgewerkt op: 26 - 03 - 2012 | 21:08

Zowel bezoekers als exposanten bemerkten de positieve stemming en sfeer op de Paper & Convenience Show 2012. Het beslisniveau van bezoekers was hoog. Project manager Bas de Bruin is tevreden: "De insteek was om er een kwalitatief goeie beurs van te maken met veel interactie en een breed aanbod van nieuwe producten en dat is goed gelukt." Standhouders waardeerden de beurs gemiddeld met een 6,8 als rapportcijfer.

Zowel bezoekers als exposanten bemerkten de positieve stemming en sfeer op de Paper & Convenience Show 2012. Het beslisniveau van bezoekers was hoog. Project manager Bas de Bruin is tevreden: "De insteek was om er een kwalitatief goeie beurs van te maken met veel interactie en een breed aanbod van nieuwe producten en dat is goed gelukt." Vakbeurs Paper & Convenience Show voorjaar 2012 vond plaats van 12 tot en met 14 februari in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Het bezoekersaantal was 2.218. Dat was weliswaar lager dan de voorjaareditie 2011 maar ligt nog altijd op het gemiddelde van de tot nog toe gehouden edities. Het nivo van het bezoek was beduidend hoger. Zondag was de drukste dag met daaropvolgend de maandag en dinsdag. De kantoorboekhandel en boekhandel waren het best vertegenwoordigd (beide 14%), daarna volgde de kantoorvakhandel (13%), cadeauwinkel en giftshop (11%) en tabakszaak (10%). Het beslisniveau lag zoals gezegd hoog. 83% van de bezoekers was eind- of medebeslisser.  Verder was 61% directeur of eigenaar. "Dit is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat ondernemers minder personeel hebben of door de huidige economische ontwikkelingen zelf directer op het inkoop proces gaan zitten. Daarnaast zien we dat bedrijven zich steeds meer gaan orienteren op andere productgroepen. En om de richting van het bedrijf te bepalen wil de ondernemer vaak zaken met eigen ogen aanschouwen", aldus Krijn ten Hove, mede organisator van de beurs.

De interessegebieden liepen uiteen met een top-5 van wenskaarten (65%), paper en schrijfwaren (52%), stationary (51%), kantoorbenodigdheden (50%) en gifts (45%). Binnen de bezoekers viel tot en met maandag op dat een bredere doelgroep de beurs bezoekt. De Bruin: "Vooral bedrijven die hebben aangegeven dat hun hoofdactiviteit cadeauwinkel of tabakswinkel is, hebben de beurs meer dan ooit bezocht. Zoals we al eerder hebben aangegeven heeft dat enerzijds te maken met het bredere aanbod voor deze type winkels en anderzijds dat ook deze winkels op zoek zijn naar nieuwe, aanpalende assortimenten die voor een omzetimpuls kunnen zorgen."Leuke, nieuwe producten gezien en besteld
Er werd ook getwitterd over de beurs door zowel exposanten als bezoekers. Exposant Eenlichtjevoorjou (@alight4you) plaatste de tweet: “Back on base! Stand staat weer in de opslag, beurs #PCS12 naar tevredenheid afgesloten, op naar de volgende @PaperConvenience.”

Bezoekers komen met name naar Paper & Convenience om nieuwe producten te zien en bestellen. Enkele reacties op Twitter van bezoekers weerspiegelden de sfeer op de beurs. Cadeau & Zo (@kadoenzoshop): “Binnenkort worden je kadootjes ingepakt in super hip #fluor kadopapier van @ompaknl .Vers van de pers #pcs12 http://t.co/L0ghpG6C. Nog meer bestellingen zijn gedaan door Ondine Kruse (@Werkaandewinkel): “Zo, ff @FlowMagazine kaartenmolen besteld @PaperConvenienc . Mooi hoor. We moeten nog wel even geduld hebben. Hij komt in april.” Een andere reactie van Primera L’Stad (@BYPrimera): “ @PaperConvenience, goede beurs. Ziet er goed uit. Veel leuke nieuwe dingen gezien.”
En veel gekocht door De Boekenmolen (@Boekenmolen): “Paper en Convenience-veel gekocht. (Kerst)kaarten (time flies). Merchandise o.a. Dikkie Dik. Leuke afsluiter pennen slider gel, frixion Wow!.”

Volgende editie
Van 23 tot en met 25 september 2012 is de najaarseditie van Paper & Convenience Show.
Paper & Convenience Show is de vakbeurs voor boek- en kantoorvakhandel, tabaks- en gemakszaken, lijstenmakerijen, gift- en hobbywinkels, souvenirwinkels en kinder- en speelgoedzaken. Op de beurs is het totaalaanbod aan producten vertegenwoordigd die in deze winkels liggen. 


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.