Primera behaalt omzetgroei van ruim 6 procent in schoolagenda's

Primera behaalt omzetgroei van ruim 6 procent in schoolagenda's

Laatst bijgewerkt op: 03 - 01 - 2015 | 10:41

Voor het vierde achtereenvolgende jaar stijgt de omzet van schoolagenda's bij Primera. Voornamelijk de sterke licenties hebben gezorgd voor een geschoonde omzetgroei van ruim 6 procent.

Uit de verkoopinformatie van de ruim 450 Primera winkels blijkt dat de top 5 van populairste merkenagenda's dit jaar bestaat uit Voetbal, Voetbal International, Blond Amsterdam, Pip studio en de Supertrash schoolagenda.

De gehele periode lag de omzetontwikkeling op een hoger niveau ten opzichte van 2012. Meiden kwamen voornamelijk al vóór de zomervakantie naar de Primera winkels. De jongens daarentegen kwamen massaal aan het einde van de Back to school periode. Ondanks de digitale opmars wordt de

papieren agenda gezien als persoonlijk, waarmee de consument zich kan onderscheiden. "De groei van agenda's & kalenders staat niet op zichzelf. Het assortiment kantoorartikelen, waar schoolagenda's onder vallen, is namelijk samen met cadeaukaarten en boeken een zogenaamd

speerassortiment binnen de formule. Primera wil in dit speerassortiment de komende jaren door groei van het marktaandeel een dominantere marktpositie innemen" aldus assortimentsmanager Mario Arnts.

Het maken van rechtstreekse afspraken met uitgeverijen en leveranciers wordt dit jaar verder opgevoerd voor 2014. Met het toevoegen van sterke licenties, marketingondersteuning en de bundeling van de logistiek wil de winkelketen de omzet en brutowinst in 2014 verder toe laten nemen.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.