Quantore ontvangt predicaat Koninklijk

Quantore ontvangt predicaat Koninklijk

Laatst bijgewerkt op: 25 - 11 - 2020 | 23:49

Dit jaar bestaat Quantore 100 jaar. Ter ere van het 100-jarige bestaan is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander aan coöperatie Quantore het predicaat Koninklijk toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de bekroning op het werk van Quantore als toonaangevende groothandel van artikelen die in kantooromgevingen worden gebruikt. Het predicaat is tijdens een bijeenkomst in kleine kring uitgereikt door de burgemeester van Beuningen, Daphne Bergman.

Op 20 november zou Quantore zijn grote eeuwfeest gehouden hebben maar de RIVM-maatregelen maakte dat dat niet mogelijk was. Niets was mooier geweest als de Commissaris van de Koning dan het predicaat feestelijk had kunnen uitreiken in het bijzijn van personeel en leden. In een beperkte setting, in aanwezigheid van slechts enkele genodigden waaronder diverse voormalige commissarissen nam de Burgemeester van Beuningen de gelegenheid om zo Quantore deze eretitel te verstrekken.

Algemeen directeur Arnold Theuws is trots op de eretitel voor zijn bedrijf. “Een eervolle onderscheiding die het werk van al onze medewerkers, leden, klanten en leveranciers bekroont. Daar zijn we enorm trots op.” Om dit predicaat ook naar buiten te tonen werd op een ledenvergadering het nieuwe, koninklijke logo onthuld door voormalig president-commissaris Bert van der Haar, die aan de wieg stond van het Quantore logo.

 

100 jaar jong

In zijn dankwoord had Arnold Theuws niet alleen oog voor alle medewerkers maar stond hij ook stil bij alle leden, leveranciers, bestuurders en toezichthouders. “Met name dankzij de flexibiliteit en toewijding van de medewerkers en leveranciers is Quantore ook in het moeilijke jaar 2020 in staat gebleken de handel door te laten gaan, en hebben we kunnen schakelen met assortimenten zodat alles wat nodig is op kantoor konden leveren.”

“De naam Quantore bestaat sinds 2002, maar de geschiedenis van de coöperatie vindt haar oorsprong in 1920. Vijf ondernemers richtten een samenwerkingsverband op, om samen betere prijzen en condities te krijgen dan individueel mogelijk is. In de jaren daarna werden de inkoopverenigingen Veneka, Neco, CIB, Consorpa en RIC opgericht. Ieder met hun eigen geschiedenis, steeds gericht op synergie. Kleine inkoopclubs gingen op in de grote verenigingen. Quantore is uiteindelijk geboren uit de fusie tussen Veneka en het CIB in 2001. 100 jaar klinkt oud. Maar eigenlijk voelen we ons 100 jaar jong, met veel ervaring, veel plannen en veel ambitie om daar nog eens een eeuw aan toe te voegen,” aldus Theuws. Een van de oprichtende ondernemers was H. Stumpel. Het bedrijf van Stumpel is nog altijd Quantorelid en het bijzondere was dat Steef Stumpel, familie van één van de oprichters, vandaag in de zaal aanwezig was om dit predicaat overhandigd te zien worden.

Cheque

Na de toekenning van het predicaat Koninklijk, heeft Quantore een cheque overhandigd aan Stichting KiKa. Een papieractie in het jubileumjaar heeft een bedrag van € 15.500,- opgebracht voor het goede doel. Daarnaast zijn traditiegetrouw de leveranciersawards uitgereikt, een belangrijke prijs voor leveranciers die een bijzondere inzet richting de coöperatie tonen. Dit jaar vielen Essity, HP en Bura in de prijzen.

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.