Record van bijna 130 exposanten: Ook boeken uitgevers geven acte de presence op Paper & Convenience Show

Laatst bijgewerkt op: 25 - 09 - 2012 | 10:35

Het aanbod van de Paper & Convenience Show verbreedt zich meer en meer. De beurs komt daarmee steeds dichter bij de wens van de bezoekers: een winkeldekkend aanbod. In de afgelopen dagen zijn er nog diverse aanmeldingen geweest van partijen die graag wilden exposeren op de beurs. Daaronder ook enkele boekenuitgevers. maar ook spellen leverancier 999 Games zal deze editie aanwezig zijn. Onder boekenuitgevers bevinden zich Mercis(Nijntje), De 4 Windstreken, Rebo, ANWB en Mo'Media. terwijl er ook nog met enkele uitgevers gesproken wordt op dit moment.

Vanuit de samenwerking met Retail Development Company, is er op de beurs een mini Retail Market opgezet. Op deze Retail Market kunnen leveranciers die afgelopen week op de grote Rteail Market in Houten hebben gestaan, op het allerlaatste moment ook nog deelnemen aan de Paper & Convenience Show. "Een mini Retail Market ziet eruit als een echte markt. Deze deelnemers staan met een marktkraam op de beurs, dus geen stands, maar een open plein met marktkramen. dit maakt het geheel knus en gezellig", aldus Krijn ten Hove, mede organisator van de beurs. het is op deze Retail Market waar de boekenuitgevers hun plek hebben gevonden.

In de afgelopen dagen zijn er nog veel aanvragen gekomen van partijen die alsnog willen deelnemen. Oorzaak van de late aanmeldingen ligt volgens Ten Hove aan het feit dat veel partijen graag wilden afwachten hoe ze de zomer door kwamen. "Een aantal partijen binnen de markt heeft het zwaar. Maar voor veel is er wel een toekomst perspectief. Door nu juist op de beurs te gaan staan geeft man dat ook door aan de bezoekers." Afwezig zijn op een beurs betekend dat de klant je ook niet ziet. En dat is in een periode waarin de laatste inkopen voor het belangrijkste kwartaal van het jaar moeten plaatsvinden niet handig. "Als je uit beeld bent, ben je ook vaak van het netvlies van de klant verdwenen. Daarnaast zwengelt het vaak onbedoeld geruchten aan. Heel vaak ongegrond, maar wel vervelend, want het ontzenuwen daarvan kost veel tijd en energie. Energie die beter betseed kan worden aan verkopen en promoten van je producten." Maar er is ook realisme: "We begrijpen ook als bedrijven niet komen omdat ze het niet aankunnen. Financieel is dan een belangrijke reden maar ook omdat men niet voldoende bezetting heeft om een beurs te draaien. Juist omdat men heeft gesanneerd in personeel. Dat is spijtig. Deelname aan een beurs is normaliter een strategische keuze, maar tegenwoordig ook een financiele keuze."

Met bijna 130 standhouders biedt de beurs meer dan ooit. "Dit aantal standhouders hebben we nog niet eerder bereikt. Rond de 110 was tot nog toe ons record. Wat we zien is dat bij veel standhouders wat realiteitszin is doorgebroken. Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn, een kleinere stand kan ook genoeg bieden. We zien dat doordat we nu merken dat er leveranciers zijn die bewust kleiner gaat staan. En door die keuze konden we nu meer exposanten kwijt."

Ten Hove kijkt tevreden naar het aanbod op de komende editie. "Het is weer breder dan voorheen en daarmee zijn we echt een beurs geworden die branchebreed is. Hierdoor is het voor elke retailer een must om de beurs te bezoeken. Ook al hoef je of wil je niet inkopen, het biedt je de gelegenheid om te zien wat er in je specifieke vakgebied gebeurd. Daarnaast kan een beurs inspireren en kun je veel ideƫen meenemen naar de winkel om zo de laatste maanden van het jaar goed in te gaan." Vooral het aanbod luxe schrijfwaren en katoorartikelen springt er boven uit aldus Ten Hove. "Juist in deze segmenten hebben we nu alle belangrijke spelers binnen onze beurs staan. Hierdoor is de beurs nu ook voor die bezoekers die het aanbod in het verleden te mager vonden in deze categorieƫn aantrekkelijker geworden. Het toont aan dat de beurs zich nog steeds ontwikkelt."


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.