Reorganisatie bij Lannoo Graphics

Reorganisatie bij Lannoo Graphics

Laatst bijgewerkt op: 20 - 01 - 2012 | 12:02

Afgelopen week kwamen er diverse geluiden naar buiten dat Lannoo Graphics een grootscheepse reorganisatie heeft aangekondigd. Alle buitendienst medewerkers, is conform de wettelijke regelingen in België, gemeld dat hun arbeidsovereenkomst mogelijk medio 2012 beëindigd zal worden.

Grondslag voor de reorganisatie zijn de snel veranderende marktomstandigheden. “Lannoo Graphics bekijkt momenteel haar aanpak voor verkoop richting fijn-distributie. Daarbij worden alle middelen ingezet om te komen tot een hedendaagse en performante sales-aanpak die naast  de verkoop van Lannoo Graphics producten ook samenwerking mogelijk maakt met andere marktpartijen die zich richten tot eenzelfde of vergelijkbare klantengroep’, licht Lieven Libbrecht, Directeur van Lannoo Graphics desgevraagd toe.

Consequenties

 “Voor de medewerkers in de buitendienst in Nederland en in België betekent dit dat we duidelijk hebben aangegeven dat de werkgelegenheid zal afhangen van de strategie die we uiteindelijk verder zullen bewandelen. Omdat we alle alternatieven grondig willen bekijken zal er pas midden 2012 beslist worden hoe we de verkoop richting fijn-distributie verder gestalte zullen geven.”

 De reorganisatie heeft volgens Libbrecht geen gevolgen voor alle lopende zaken betreffende productontwikkeling, orders en uitlevering. “Voor alle duidelijkheid : dit alles zal geen enkel negatief effect hebben op de verdere investeringen in nieuwe collecties, noch op de uitleveringen van de actuele collecties. We zullen er alles aan doen om eventuele hinder voor de klanten absoluut te vermijden.”

De directie van Lannoo Graphics zal alle klanten op korte termijn via een brief persoonlijk informeren over de aanstaande reorganisatie.

 Nederlandse markt

Norbert Kamps, commercieel manager van Lannoo Graphics Nederland, wilde alleen bevestigen dat er een voorgenomen reorganisatie aanstaande is maar verwees voor alle inhoudelijke vragen terug naar de directie in België.

Voor wat betreft de activiteiten op de Nederlandse markt geeft men vanuit België aan dat er nog geen beslissing is genomen over deelname aan de komende Paper & Convenience Show.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.