Retail Development Company en Tabaronde B.V. gaan samenwerken

Laatst bijgewerkt op: 22 - 09 - 2016 | 13:22

Retail Development Company (RDC) en Tabaronde B.V. hebben een overeenkomst getekend om te komen tot een intensieve samenwerking. 

RDC en Tabaronde B.V. zijn beiden eigenaar van franchiseformules en inkoopcombinaties die actief zijn in de detailhandel, zowel in het boeken- en kantoorsegment als in het tabaks- en gemakskanaal. Het doel van de samenwerking is, om voor de langere termijn, de continuïteit en de rentabiliteit van de bedrijfsvoering voor de aangesloten ondernemers en daarmee van de overkoepelende organisatie verder te verbeteren. De winkelpositie van de aangesloten lokale ondernemers wordt hierdoor versterkt op het gebied van inkoop, verkoop, assortiment, marketing en logistiek.

RDC is de holding van de franchiseformules The Read Shop en The Read Shop Express en de inkoopcombinatie Plantage InkoopPartners. Tabaronde B.V. is de eigenaar van de franchiseformule Vivánt en de inkoopformules Tabaronde en Techador.

Alle activiteiten van RDC en Tabaronde zijn ondergebracht in een nieuwe organisatievorm die zal worden bestuurd vanuit een stichting. Door deze samenvoeging ontstaat een samenwerkingsverband van ruim 650 winkels met circa 30 medewerkers. Jos Boot, algemeen directeur van RDC, is statutair bestuurder van de nieuwe retailorganisatie. Jos Boot: “Insiders weten dat ik al jaren werk aan het samenvoegen van logistiek en distributie voor onze retailers. De wens van de hedendaagse consumenten is immers ‘vandaag besteld, morgen in huis zonder dat dit meer kost’. Met deze samenvoeging kunnen we alle logistieke bewegingen gaan bundelen en ontstaat er synergie en efficiency waardoor je die claim van de consument waar kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat we de aangesloten ondernemers, en daardoor ook de consument, al snel kunnen laten profiteren van onze nieuwe organisatie.”

Met de fijnmazige en gebundelde logistiek van FOOX kunnen de aangesloten ondernemers uitstekend, flexibel en snel beleverd worden. Martijn Stellaard, algemeen directeur van Tabaronde B.V.: “Deze samenwerking zal Tabaronde meer capaciteit en autonomie geven om tezamen met RDC binnen de retailomgeving verder te gaan schitteren.”


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.