Retail inkoopbeurzen bundelen krachten

Retail inkoopbeurzen bundelen krachten

Laatst bijgewerkt op: 12 - 02 - 2016 | 16:41

Trendz, @HomeEvent en SOCdays vormen samen grootste inkoopmoment.

Retailevents Trendz (voorjaar en najaar), @HomeEvent en Stationery, Office & Convenience Days (SOCdays) vormen vanaf januari 2016, gezamenlijk, het belangrijkste inkoopmoment voor de detailhandel in Nederland, maar ook voor België en Duitsland. Beursorganisatoren Evenementenhal en Dutch Trade Events spelen middels dit samengaan in op de behoefte van de markt, namelijk het hebben van een one-stop-shopping moment voor ondernemers in de detailhandel.

Op 10, 11 en 12 januari 2016 vindt de eerste (samengevoegde) editie plaats in Gorinchem.

De eenwording van de drie beurstitels zorgt voor één complete inkoopbeurs die alles biedt voor de zelfstandige retailer. Het moment voor de ondernemer om inspiratie op te doen en zijn nieuwe assortiment in te kopen. Van feest-, cadeau- en gemak artikelen tot living, outdoor, design, beauty, fashion, stationery en kantoorbenodigdheden. De nieuwe beurs wordt drie keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar in Gorinchem en in het najaar te Gorinchem en Hardenberg.

Voorlopig blijven de huidige titels bestaan en is het samengaan voornamelijk merkbaar door de schaalvergroting (aanbod exposanten en toename bezoekers) en de wijziging in locatie. Voorheen vonden de SOCdays en @HomeEvent plaats in de Brabanthallen. Nu is Evenementenhal Gorinchem en Hardenberg de thuisbasis. Op 10 januari, tijdens de eerste beursdag, wordt de nieuwe naam en het nieuwe logo, dat de drie beurzen verenigd, gepresenteerd.

Door deze eenwording spelen Evenementenhal en Dutch Trade Events ook in op een lang gekoesterde wens vanuit de retailmarkt om versnippering tegen te gaan. Door krachten te bundelen ontstaat het grootste event voor de retail waar leveranciers en retailers elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dutch Trade Eventst: Bas de Bruin, telefoon: 06-117 264 59 of Evenementenhal: Marc Chardonnens, telefoon: 06-523 358 88


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.