Retailketen EXPO vraagt faillisement aan

Laatst bijgewerkt op: 26 - 06 - 2012 | 09:53

EXPO maakt vandaag bekend dat zij bij de Rechtbank te Breda het faillissement heeft aangevraagd voor haar Nederlandse vennootschappen. Ondanks de succesvolle ontwikkeling van het nieuwe EXPO concept kwamen er, mede door de invloed van de recessie, minder kopende klanten naar de (franchise) winkels. Door de dalende omzetten moest een tiental franchisenemers in de afgelopen periode gedwongen of vrijwillig de activiteiten staken. Expo Retail Holding was hierbij telkens contractueel verplicht de verlieslatende winkels over te nemen en te exploiteren als Company Stores.

Ondanks grote financiële inspanningen van de aandeelhouders is de onderneming niet in staat gebleken een winstgevende exploitatie te realiseren. Gezien de recessie en de toenemende druk van financiers is er te weinig toekomstperspectief.

Daarop hebben de aandeelhouders besloten geen verdere financiering te verschaffen. Expo kan daardoor niet meer voldoen aan haar financiële verplichtingen.
De combinatie van deze factoren heeft ertoe geleid dat aandeelhouders besloten hebben het faillissement van de onderneming aan te vragen.

Expo Retail Holding is voor 80% dochteronderneming van Free Record Shop Holding. De overige ondernemingen die tot de Free Record Shop groep behoren ondervinden geen gevolgen van het aangevraagde faillissement. De 23 franchise winkels in Nederland, 6 franchise winkels in België, company stores in Duitsland en België en 5 EXPO Shop in Shop winkels bij Free Record Shop zijn niet in dit faillissement betrokken.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.