Samenwerking Art of Cards en Lannoo Graphics beeïndigd

Laatst bijgewerkt op: 08 - 11 - 2013 | 13:36

De samenwerking tussen Art of Cards en Lannoo Graphics, die vorig jaar september bekend werd gemaakt, is na een jaar alweer geëindigd. Dit maakte Lannoo Graphics onlangs bekend. Inmiddels heeft Lannoo weer een eigen buitendienst ingesteld die onder leiding staat van Wim Verhoeven. Verhoeven gaat deze taak combineren met zijn functie als senior product manager van Lannoo Graphics.

Kim Spanjersberg, directeur van Art of Cards laat desgevraagd weten dat de samenwerking in goed overleg is beëindigd. “DE synergie effecten die er in theorie waren bleken in de praktijk er niet te zijn. Als wenskaarten uitgever zijn de maanden januari en februari voor ons belangrijk voor de inverkoop van nieuwe collecties, terwijl in die maanden ook de Back to School verkoop nog volop doorloopt. En het Back to School pakket is zo omvangrijk dat de vertegenwoordiger daar veel tijd aan kwijt is. Dat aspect hebben we onderschat.” Spanjersberg geeft aan dat ze zich weer volledig willen gaan richten op de core business. “Wenskaarten blijft onze core business, daar hebben we al onze aandacht bij nodig. Het was gewoonweg net te combineren voor ons.”

Met het beëindigen van de samenwerking betekend dat automatisch dat Lannoo Graphics weer volledig op eigen benen in Nederland gaat opereren. Verhoeven: “Hiertoe hebben we weer een buitendienst opgezet. Naast Ton Leerintveld, die Zuid Nederland bezoekt voor ons, hebben we  Sierd Jan Veenstra aangesteld voor het noorden.” Veenstra heeft eerder in de ze markt gewerkt voor Kalpa en Aurora en is dus geen onbekende in de markt. Zelf gaat Verhoeven ook de grote accounts behartigen.

De samenwerking tussen beide partijen is al sinds 1 september j.l. beëindigd.  Dat betekend dat de Back to Schoolverkopen voor het seizoen 2014-2015 vanaf nu weer volledig door de Lannoo vertegenwoordigers wordt afgehandeld en dus zelf de winkels weer zullen gaan bezoeken.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.