Schaffenburg Office Furniture wint Business Success Award 2015

Schaffenburg Office Furniture wint Business Success Award 2015

Laatst bijgewerkt op: 14 - 08 - 2015 | 10:29

Schaffenburg Office Furniture, specialist in het inrichten van kantoren en produceren van kantoormeubilair heeft dit jaar de Business Success Award gewonnen in de categorie 'Klein Bedrijf'. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan bedrijven die zichzelf weten te onderscheiden van de massa. Schaffenburg kwam als winnaar uit de bus vanwege de innovatieve en duurzame initiatieven die het bedrijf het afgelopen jaar heeft ondernomen. Eén van die initiatieven is een bijzondere samenwerking met productontwerper 

Spyros Kizis.
Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de interieurbranche. Om in te spelen op deze trend, is Schaffenburg een exclusieve samenwerking aangegaan met de Griekse ontwerper Spyros Kizis. Kizis staat bekend om zijn werk met biologische afbreekbare materialen. Hij ontwierp de Artichair, een duurzame stoel die gemaakt is van kardoenvezels. De komende tijd zal Kizis meer nieuwe kantoormeubelen ontwerpen voor Schaffenburg.

Meubels van kardoenvezels
Kenmerkend aan het werk van Kizis is dat de ontwerpen van zijn hand, gemaakt zijn van de vezels van kardoen, een distel die verwant is aan de artisjok. Door de vezels te mengen met een speciale biologische lijm, ontstaat een zeer duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. Bijzonder is bovendien dat naast kardoenvezels ook gebruik wordt gemaakt van de zaadjes van de kardoenplant. Na gebruik kan de stoel worden teruggeven aan de natuur, en ontstaan er weer nieuwe planten. Dit innovatieve en duurzame idee was één van de redenen waarom het NBSA-instituut Schaffenburg heeft verkozen tot het beste "Klein Bedrijf" van 2015.

Passend op de werkvloer
Het project van Schaffenburg en Kizis ging van start in 2014. Sinds die tijd hebben de kantoormeubelproducent en designer zich gebogen over het ontwerp van meubels die naast duurzaam ook comfortabel zijn. In de komende maanden zullen de prototypes worden uitgewerkt naar meubels die passen op de werkvloer. Inmiddels is door meer fabrikanten interesse getoond in dit vernieuwende materiaal. Binnenkort zijn de eerste versies van de modellen te zien in de showroom van Schaffenburg.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.