Spicers Benelux centraliseert backoffice in Deinze

Laatst bijgewerkt op: 22 - 03 - 2012 | 19:50

Spicers Benelux heeft de laatste backoffice activiteiten van Almere overgebracht naar het Benelux hoofdkantoor in Deinze(België). Eddy Priem, directeur voor Spicers Benelux heeft dat desgevraagd bevestigd. "Een aantal jaren terug hebben we al de meeste backoffice activiteiten vanuit Nederland naar België overgeheveld. Uiteindelijk bleef er 1 part-time kracht over in Almere. We hebben nu gemeend dat het tijd was om ook de laatste activiteiten over te hevelen naar België." Voor de Nederlandse klanten verandert er niets in de bereikbaarheid aldus Priem.

Op de binnendienst in Deinze werken 3 Nederlandse medewerkers die de klanten te woord zullen staan. "Wij hebben hier bewust Nederlandse medewerkers neergezet omdat zij niet alleen de taal goed spreken maar ook de cultuur van de klant kennen. De klanten kunnen gewoon het Nederlandse telefoonnummer blijven bellen om contact met ons te zoeken", aldus Priem. Als gevolg van de verdere centralisatie zal het kantoor in Almere, waar naast een parttime medewerkster ook nog wat vergader- en kantoorfaciliteiten voor de buitendienst aanwezig waren, worden gesloten.

Naast de afronding van deze centralisatie is ook de buitendienst opnieuw georganiseerd. "Het klant profiel is in de afgelopen jaren enigszins veranderd en dat betekend dat we ook onze dienstverlening naar buiten toe dienen aan te passen. Dit heeft geresulteerd in het verminderen van 1 FTE in de buitendienst. Hierbij hebben we vooral gekeken naar hoe we het profiel van onze klanten konden laten aansluiten op die van onze medewerkers." Priem benadrukt hier dat als gevolg van deze aanpassing de dienstverlening naar de klant verder zal worden versterkt en nauwer zal aansluiten op de klantwensen. Erwin Snoeker blijft gewoon aan als Directeur Nederland voor Spicers. Snoeker benadrukt desgevraagd dat de specifieke aanpak van de Nederlandse markt op dezelfde wijze zal plaatsvinden als de afgelopen jaren en waar mogelijk nog zal worden verfijnd. Beide heren benadrukken dat de nu genomen maatregelen geen enkele aanleiding hebben op het gebied van tegenvallende resultaten maar dat deze te maken hebben met het eerder ingezet beleid.

Behalve in Nederland zijn ook in België aanpassingen in de organisatie geweest. Hier is van twee binnendienst medewerkers afscheid genomen.

Deze centralisatie en herorganisatie van de verkoop past binnen de toekomstplannen die Spicers Benelux, onder de vlag van Unipapel, heeft. In de april editie van Kantoorvak Trends&Design, die eind april verschijnt, hebben wij een uitgebreid interview met Eddy Priem over de toekomst van Spicers Benelux en de plannen van de nieuwe Spaanse aandeelhouders met Spicers.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.