Splitsing van merken edding en Legamaster

Laatst bijgewerkt op: 24 - 02 - 2016 | 16:33

Vanaf 2016 zullen de edding activiteiten worden ondergebracht bij edding Benelux B.V. en de Legamaster activiteiten bij Legamaster International B.V. (NL) en Legamaster bvba (BELUX). De splitsing van edding en Legamaster levert behoud en uitbreiding van de werkgelegenheid op binnen de nieuwe organisaties. 

Voor alle medewerkers van edding Legamaster B.V. en edding Lega International bvba is hun arbeidsplaats dus verzekerd. Om ook de komende jaren succesvol te kunnen zijn, wordt er zelfs ingezet op personeelsuitbreiding, met name in sales en marketing.

edding Legamaster B.V. en edding Lega International bvba verzorgen momenteel de distributie, de sales en marketing voor zowel edding als Legamaster. Al jarenlang wordt dit succesvol gedaan. Dit is echter geen garantie voor de toekomst. Een toekomst waarin digitalisering, rationalisering, commodisering en veranderend consumentengedrag een grote rol spelen. Het wordt hierdoor steeds belangrijker om de volledige focus te leggen op de merken edding en Legamaster, ieder met hun eigen specialismen en marktaanpak. Dat is precies de reden waarom per 1 januari 2016 de Benelux activiteiten van edding en Legamaster geplaatst zullen worden in gespecialiseerde ondernemingen.

ROLVERDELING MANAGEMENT TEAM PER 1 JANUARI 2016

Ewoud Bosch, nu de Managing Director van edding Legamaster Benelux, zal in de nieuwe situatie per 1 januari 2016 Managing Director worden van edding Benelux B.V.. Eric Sevriens wordt als Sales Manager Nederland verantwoordelijk voor de volledige edding business. Samen met zijn huidige team zal Age Yska (Trade Marketing Manager Benelux) zich volledig gaan focussen op de (Trade) Marketing van het merk edding. Tevens is Ewoud op zoek naar een dedicated edding Sales Manager voor de Belgische en Luxemburgse markt

De huidige Sales Manager Project Sales van edding Legamaster B.V., Leo Wieling, gaat per 1 januari 2016 de rol vervullen van Country Manager Nederland bij Legamaster International B.V.. De huidige Sales Manager van edding Lega International bvba, Patrizio Bomboi, zal zich als Country Manager van Legamaster bvba volledig gaan focussen, samen met z’n huidige team, op de Legamaster Business in België en Luxemburg. Voor beide regio’s (zowel voor NL als voor Belux) is Legamaster nog op zoek naar een Trade Marketeer.

GERICHTERE SALES- EN MARKETINGONDERSTEUNING

Door de activiteiten van edding en Legamaster op deze manier op te splitsen, ontstaat er focus op de beide merken. Met deze specifieke marktaanpak kunnen de merken edding en Legamaster samen met de wederverkopers nog succesvoller in de markt gezet worden. Concreet betekent dit voor de wederverkopers

een nog gerichtere sales- en marketingondersteuning. Schrijf- en markeerproducten (edding) zijn immers wezenlijk anders dan (interactieve) presentatiemiddelen (Legamaster). Door deze nieuwe focusstrategie kan de volledige aandacht geven worden aan de groei van zowel edding als Legamaster, waar de klanten van beide merken van mee zullen profiteren.

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.