Stationery Office & Convenience Days neemt organisatie Paper & Convenience Show over van VNU

Laatst bijgewerkt op: 04 - 02 - 2013 | 09:52

Na goed overleg met VNU Exhibitions zal Krijn ten Hove van A New Vision, en hoofdredacteur van Kantoorvak Trends & Design, de organisatie van een nieuw vakevent voor de boek- & kantoorboekhandel, de tabaks en gemakswinkels, hobby-, speelgoed- en kinderwinkels, souvenir- en kadowinkels, ziekenhuiswinkels en drogisterijen en aanpalende branches voor zijn rekening gaan nemen. De Paper & Convenience Show 2013 zal in dit nieuwe event worden opgenomen. De beurs zal plaats vinden van 3 tot en met 5 februari  2013 in de Brabanthallen in Den Bosch. De naam van het event verandert dan in Stationery, Office & Convenience Days.

Deze samenwerking is tot stand gekomen omdat de marktomstandigheden vragen om één krachtig platform en niet om meerdere verschillende initiatieven. "Het is in het belang van alle betrokken organisaties, leveranciers én bezoekers, aldus Krijn ten Hove organisator en inititiefnemer van het nieuwe event.

Het nieuwe event werd twee weken terug al door Krijn ten Hove aangekondigd. Met deze aankondiging ontstond er een situatie waarin er meerdere events in korte tijd waren voor dezelfde doelgroep. "Door met elkaar in gesprek te gaan hebben we de ongewenste situatie voor de markt kunnen afwenden", aldus Ten Hove.

Stationery Office & Convenience Days neemt per direct de organisatie van de beurs op zich. Dit houdt in dat het bedrijf ook alle contacten met exposanten, (media)partners en brancheorganisaties onderhoudt. 

Stationery Office & Convenience Days is het vakevent voor iedereen die te maken heeft met de inkoop en verkoop, import en export, ontwikkeling en productie van officeproducten, stationery, wenskaarten, hobbyartikelen, gifts, speelgoed, boeken en aanverwante artikelen. Door de combinatie van handelsactiviteiten, congressen en seminars is dit nieuwe event meer dan een beurs alleen. 

Het event wordt inmiddels ondersteund door alle grote marktpartijen die de samenwerking tussen VNU en Stationery Office & Convenience Days een goede stap vinden.

Feiten en cijfers Paper & Convenience Show 2012

50% van de bezoekers kwam eind september 2012 met investeringsplannen naar de beurs. Het beslisniveau was ook deze editie onveranderd hoog en het aanbod aan kantoorartikelen voor B2B was groter dan ooit. Met name op de tweede dag waren er diverse activiteiten gericht op de productgroep Office. Zo waren er vergaderingen van brancheorganisaties, ledenvergaderingen en de uitreiking van de Benelux Office Products Awards. De belangrijkste interessegebieden van de bezoeker bleef onveranderd. Wenskaarten genoten de meeste interesse met 51%, daarna volgde kantoorbenodigdheden (49%), stationery 48%) en papier- en schrijfwaren met 47%. Meeste bezoekers kwamen uit de kantoorboek- en vakhandel. 80% bleek eind-of medebeslisser te zijn.

Door de samenvoeging van beide events zal de beurs een nog breder draagvlak genereren in de markten en voor de bezoeker interessanter worden.  Voor meer informatie over Stationery, Office & Convenience Days 2013 kunt u contact opnemen met A New Vision, Krijn ten Hove, Telefoon: 076-5023972/06-22568466 of e-mail krijn@anewvision.eu

Meer informatie over het nieuwe event zal zo spoedig mogelijk via de media en mailings aan de markt kenbaar worden gemaakt.


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.