Stationery Team Europe verandert distributie strategie

Laatst bijgewerkt op: 24 - 10 - 2013 | 18:24

Vorige week maakte Stationery Team Europe bekend dat het zijn distributie strategie heeft gewijzigd. Na 15 jaar samengewerkt te hebben met SRT heeft de marktleider in fashionable Back to School producten ervoor gekozen om de verkoop en distributie in eigen hand te nemen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Retail Sales Solutions(RSS). RSS is onder andere bekend van de verkoop van Lediberg jaaragenda’s aan de vakhandel. Stationery Team heeft dat vorige week in een brief laten weten aan de klanten. In tegenstelling tot wat in de aan de vakhandel gestuurde brief staat vermeld is het bedrijf niet aanwezig op de Scool Supply inkoopdagen. 

Aanleiding voor deze strategische wijziging is volgens Stationery Team Europe de veranderingen die SRT heeft ondergaan na de verkoop door de voormalige eigenaren aan het Zwitserse Time System.  “Door die veranderingen werd er al gesproken over een andere vorm van samenwerking, echter de onderhandelingen daarover zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. Dat is jammer want na een professionele en prettige samenwerking van 15 jaar hebben we afscheid moeten nemen een fijn team om mee te werken”, aldus Dian Besseler, Managing Director van Stationery Team Europe.

RSS neemt met onmiddellijke ingang de verkoop over. Zij zullen als agent gaan opereren. Dat betekend dat Stationery Team Europe zelf gaat zorgdragen voor de orderbevestigingen, de aflevering van de goederen en de facturatie.

In het komende nummer van Kantoorvak Trends & Design zal uitgebreider in gegaan worden op deze strategische wijziging en de nieuwe collecties die men heeft ontwikkeld voor het Back to School seizoen 2014-2015.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.