Veel interesse van handel voor bezoek aan Stationery Office & Convenience Days

Laatst bijgewerkt op: 25 - 01 - 2013 | 11:05

De markt reageert positief op het nieuwe vakevent De Stationery, Office & Convenience Days. "Met het openen van de voorregistratie begin januari en de uitnodigingen die de leveranciers op dit moment versturen zien we al een behoorlijk aantal voorregistraties", aldus Krijn ten Hove, organisator van de beurs. Er is vooral veel interesse van de bezoekers voor de productcategorieĆ«n kantoorartikelen, agenda's & kalenders, papier & schrijfwaren en gifts. Opvallend is dat een kwart van de voor geregistreerde bezoekers zich richt op bedrijfsmatige klanten. "Het bevestigd het idee wat we al een tijdje hadden: de B2B office dealers zijn op zoek naar een platform waar ze hun leveranciers kunnen ontmoeten."

Aan de bezoekers worden bij de registratie een aantal belangrijke vragen gesteld. Op basis hiervan kan de organisatie de beurs nog verder afstemmen op de wensen van de bezoekers. "Belangrijk voordeel voor ons is dat we het aanbod daarmee nog meer kunnen afstemmen op de wensen van de bezoeker. Zij bepalen uiteindelijk of een event succesvol is of niet. wat ons direct opviel na het openstellen van de voorregistratie is de hoeveelheid registraties die spontaan op gang kwam. En nu zowel de eerste bezoekersmailing als de eerste uitnodigingen door de leveranciers zijn verstuurd zien we dat aantal snel oplopen."

Investeringsplannen

Wat opvalt is dat bijna 60% van de bezoekers plannen heeft om op de beurs inkopen te gaan doen. "En de bedragen die daarbij genoemd zijn liggen hoger dan verwacht".  Omdat ruim 85% van de bezoekers beslissingsbevoegd is kan ervan uitgegaan worden dat, als er een goed aanbod is, de bezoeker zijn plannen ook daadwerkelijk zal omzetten in aankopen.

De belangrijkste bezoekers zijn traditiegetrouw de Boek- & Kantoorboekhandel, de kantoorvakhandelen de Tabak- & Gemakswinkels. maar ook de giftshops zijn geintresseerd in deze beurs. Deze bezoekersgropen bepalen daarmee ook de belangrijkste producten waarin men geintresseerd is. De top 10 van deze groepen is als volgt:

1. Kantoorbenodigdheden (55%) 6. Wenskaarten (47%)
2. Papier & Schrijfwaren (54%) 7. Back to School (40%)
3. Gifts (50%) 8. Boeken, Tijdschriften en Dagbladen (32%)
4. Stationery en hobby artikelen (49%)      9. Speelgoed & Spellen (28%)
5. Agenda's & Kalenders (47%) 10. Computer &Tabletaccesoires (27%)

Wat verder opvalt is het grote aantal bezoekers die bedrijfsmatige klanten bedient. "Een kwart van de bezoekers geeft aan dat ze alleen bedrijfsmatige klanten bedient, terwijl een zelfde percentage aangeeft zowel bedrijfsmatige klanten als consumenten te bedienen. Dat past bij iets wat we al langer bemerkten: de bedrijfsmatige ondernemer is op zoek naar een goed platform. Wij willen dat graag bieden. En verwachten dat zijn leveranciers dat ook willen doen. We zijn nog in gesprek met een aantal partijen op dat vlak en hopen die op korte termijn nog toe te kunnen voegen aan onze deelnemerslijst."

Bijdragen bezoekers belangrijk

De bijdrage van de bezoekers aan de opzet van de beurs is voor de organisatie heel belangrijk. "Graag willen wij alle partijen overtuijgen van het nut van deelname aan de vakevent als de onze. Helaas lukt dat niet altijd. Men kiest om uiteenlopende redenen dan om niet deel te nemen. Vandaar dat wij de mening van onze potentiele bezoekers zo belangrijk vinden. Zij kunnen ons aangeven wie ze nog missen als deelnemer. Met het invullen van een formulier kunnen zij ons helpen het aanbod nog meer op hun wensen af te stemmen. Met de namen die wij aangeleverd krijgen zullen wij de ontbrekende leveranciers alsnog eens benaderen om zo hun te overtuigen van uw wensen om hen op de beurs te ontmoeten."


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.