Veenman breidt aanbod uit met Lifesize videoconferencing

Veenman breidt aanbod uit met Lifesize videoconferencing

Laatst bijgewerkt op: 16 - 11 - 2015 | 12:29

Veenman, specialist op het gebied van geïntegreerd documentbeheer, breidt zijn aanbod uit met een complete oplossing voor video vergaderen. Deze oplossing is ontwikkeld door Lifesize (een onderdeel van Logitech S.A.), marktleider op het gebied van High Definition cloud-videoconferencing. 

Het Lifesize-systeem is zeer eenvoudig in het gebruik, biedt een hoge beeldkwaliteit en de benodigde infrastructuur draait in de Cloud. Met deze schaalbare oplossing brengt Veenman video-vergaderen binnen bereik van het MKB(+), zonder concessies te doen aan beeld- en geluidskwaliteit. 

Dankzij partnerships met Samsung en Vogels is de Professional Services-afdeling van Veenman in staat om bij klanten volledige videoconferencing-projecten te realiseren, inclusief advies, (cloud)implementatie, de benodigde hardware, training van medewerkers en ondersteunende diensten. 

Arjan Karssen, Business Solutions Manager van Veenman “Onze relaties, vooral MKB(+) organisaties, vragen steeds vaker naar oplossingen voor video-vergaderen. Zij zien het nut, maar willen een betere kwaliteit dan de gratis mogelijkheden (Skype, Facetime) tegen kosten die te overzien zijn. Lifesize werkt met professionele hardware en de software is per gebruiker te berekenen. We gebruiken de Lifesize-oplossing ook zelf, bijvoorbeeld voor het salesoverleg tussen onze regionale kantoren. Naast het gemak en effectiviteit, levert dit ons een grote besparing op reistijd, zo’n 60 tot 70% minder, wat neerkomt op een halve dag per persoon.” 

Waarde
De waarde van video-vergaderen is niet alleen te vinden in besparingen op reistijd. Veenman ziet dat videovergaderingen niet alleen korter zijn, maar ook effectiever dan fysieke vergaderingen. Ook kunnen bijvoorbeeld experts via deze weg gemakkelijk hun bijdrage aan een vergadering leveren, zonder dat ze hoeven te reizen en de gehele vergadering moeten bijwonen. Wie niet bij de meeting zelf aanwezig was, kan dankzij de pas geïntroduceerde record button achteraf de meeting alsnog bijwonen. 

Bovendien is video-vergaderen heel wat anders dan met deelnemers aan een grote tafel zitten met een beamer en/of flipover ernaast, en kan daardoor aantrekkelijk zijn voor de nieuwe generatie werknemers.

 

Spontane en geplande gesprekken

Lifesize maakt het mogelijk deelnemers aan een vergadering direct te bellen. Ook is het mogelijk in te bellen zonder dat een nieuw inbelnummer nodig is. Wanneer nieuwe gebruikers worden toegevoegd aan Lifesize Cloud, worden ze ook direct toegevoegd aan het adresboek. Via dit boek kan iedereen met elk video-vergadersysteem rechtstreeks contact met elkaar opnemen. 

Beveiliging
De Lifesize Cloud software legt het contact met de deelnemers, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken (videosysteem, laptop, tablet en smartphone) voor het video-vergaderen. In tegenstelling tot veel andere web-based of cloud conferencing oplossingen onderscheidt LifeSize (Cloud) zich door gebruik te maken van de zwaarste encryptie/security-standaarden.

Abonnement
De Lifesize Cloud-software wordt aangeboden in de vorm van een abonnement waarbij het niet meer uitmaakt waar en met welk device - PC’s, tablets, smartphones - een videogesprek beantwoord wordt. Lifesize Cloud is compatibel met PC/Mac, iOS & Android, Microsoft Office 365, Skype for Business en alle andere merken videoconferencing, waaronder Cisco, Polycom, Vidyo en Avaya/Radvision. 

Altijd dezelfde look & feel
De meetingroom-oplossingen van LifeSize (de Icon-serie) bestaan uit een Full-HD camera, High Definition-audiotechnologie, en een gebruiksvriendelijk touch-panel. Hiermee is het mogelijk gemakkelijk vanaf een smartphone een videoconferentie op te zetten. De meetingroom-systemen kunnen eenvoudig gekoppeld worden met Lifesize Cloud en hebben vanaf elk device dezelfde look & feel, bedieningsgemak en functionaliteiten. 

Meer informatie over de Lifesize-oplossing voor video-vergaderen is te vinden op www.videocommuniceren.com.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.