Wegen Wim de Goei en Jalema scheiden

Wegen Wim de Goei en Jalema scheiden

Laatst bijgewerkt op: 16 - 07 - 2013 | 16:58

Na bijna 2 jaar gewerkt te hebben bij Jalema hebben de Raad van Commissarissen, Joan Westendorff, als enig aandeelhouder van Jalema, en Wim de Goei besloten dat de wegen gaan scheiden. “Onder leiding van Wim de Goei vonden in een stormachtige tijd voor deze branche veel ontwikkelingen plaats die gericht zijn op de toekomst", aldus een persbericht uitgegeven door Jalema. Door het uitbijven van resultaten verschilden partijen van inzicht over de wijze waarop het bedrijf moest wordet voortgezet. De functie van De Goei wordt overgenomen door Léon Lalieu, directeur van zusterbedrijf I-fourC.

In de afgelopen jaren werden nieuwe strategieën ontwikkeld voor de business units Office Supplies en Information Management, geïnvesteerd in Sales en Marketing activiteiten, de integratie van het in 2010 overgenomen Atlanta afgerond, een nieuwe Archiefopslag, Expeditie en Spuitgietfabriek gebouwd en nieuwe activiteiten in Italië en Duitsland opgezet. Tot slot werd veel tijd en aandacht gegeven aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die de traditionele producten die Jalema en Atlanta produceerden, moesten gaan vervangen. Recentelijk vierde Jalema haar 65-jarig bestaan en werd de nieuwbouw feestelijk geopend.

Andere mening

Toch brachten al deze investeringen en nieuwe initiatieven, in deze moeilijke economische tijd, nog niet de gewenste omzetgroei voor Jalema. De RvC van Jalema en Joan Westendorff, enig aandeelhouder van Jalema, hadden een andere mening dan Wim de Goei over de wijze waarop de onderneming moest worden voortgezet en op welke wijze kosten konden worden bespaard. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat partijen, met wederzijds goedvinden, besloten hebben afscheid van elkaar te nemen.

Terugkijken

Wim de Goei kijkt terug op een mooie tijd bij Jalema. “Een bedrijf naar zijn hart, waarmee hij zich duurzaam trachtte te differentiëren van de concurrentie met een mooie reeks C2C-, FSC- en Blauwe Engel-gecertificeerde producten en diensten, die het milieu minder belasten. En, bijvoorbeeld met het verder uitbouwen van het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij vindt het bijzonder jammer dat hij deze werkzaamheden niet voort kan zetten, maar wenst Jalema en haar medewerkers alle goeds en veel succes voor de toekomst toe”, aldus het persbericht.

De raad van commissarissen en Joan Westendorff, naast aandeelhouder ook voormalig DGA van Jalema, kijken op de periode met Wim de Goei terug als een interessante periode, waarin Wim de Goei, met een zeer grote werkinzet, nieuwe logistieke concepten heeft geïntroduceerd en grote aandacht had voor Sales en Marketing. De nieuwe logistieke concepten en de investeringen in Sales en Marketing hebben in de economisch moeilijke tijd helaas niet de gewenste resultaten opgeleverd. Aandeelhouder en RvC hebben veel geleerd van Wim de Goei en wensen hem veel succes in zijn verdere toekomst.

Opvolger

De RvC en Joan Westendorff hebben Léon Lalieu, directeur van het zusterbedrijf I-FourC, aangesteld als de opvolger van Wim de Goei. Samen met de RvC, het Managementteam van Jalema en Joan Westendorff zal hij binnenkort duidelijk maken welke wijzigingen er ten opzichte van de huidige strategie en marktbewerking van Jalema worden doorgevoerd om de door de aandeelhouder gewenste resultaten te bereiken.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.